Open op woensdag & vrijdag vanaf 16u en op zaterdag & zondag vanaf 18u
In de schoolvakanties ook op maandagavond vanaf 16u

Menu

Historiek

Krak, als ofkorting van ‘Kreatief Ateljee Kring’, werd opgericht in 1973 en is één van de oudste jeugdhuizen van Vlaanderen. In 2013 al weer 40 jaar geleden! De vereniging werd opgericht met als doel creatieve mensen samen te brengen en activiteiten te organiseren: toneelvoorstellingen, foto-exposities, voordrachten, … . In 1986 zag ‘Krakrock’ het levenslicht, een pioniersfestival dat lange tijd doorging in het Avelgemse college en in 2006 haar 20-jarig bestaan vierde. In 2009 werd het muziekfestival omgedoopt tot Club Soda Festival.

De historiek van Krak is zeer rijk en énorm uitgebreid om gedetailleerd in de verf te zetten. Duizenden jongeren hadden er de tijd van hun leven, dronken er hun eerste pint of leerden er de liefde van hun leven kennen. Honderden artiesten stonden op het podium. Tientallen activiteiten werden er georganiseerd. In alle geval leven de kernwaarden van de vereniging verder in het jeugdhuis zoals het nu is.

Krak was en is nog steeds ingebed in de gemeente Avelgem. Eerst in de Kasteelstraat nr. 10 (heel vroeger de parochiezaal), op de bovenverdieping. In 2002 verhuisde het jeugdhuis naar de benedenverdieping. In november 2007, na een stevig afbraakfuif, kon Krak terecht in het nieuwe gemeenschapscentrum Spikkerelle, tot nu.