Open op woensdag & vrijdag vanaf 16u en op zaterdag & zondag vanaf 18u
In de schoolvakanties ook op maandagavond vanaf 16u

Menu

Wat doen we?

In het jeugdhuis valt er altijd wel iets te beleven. Op avonden waarop Krak gewoon open is, kan je samen zijn en bijpraten met vrienden, elkaar uitdagen op onze caféspelen, pintjes drinken, … Maar daarnaast organiseert Krak doorheen het jaar een pak activiteiten.

Thema-avonden

Een film op groot scherm, een toneelvoorstelling, een wijndegustatie, een Après Ski-avond, een kickertornooi… Je kan het zo gek niet bedenken. Heb jij een zot idee voor een leuke, orginele thema-avond? Laat het ons weten.

BACKDOOR Concerten

Krak hecht veel belang aan een bruisende concertwerking. In 2009 zagen de ‘Backdoor Concerts’ het levenslicht als antwoord op de veranderde muziekrichting die het jaarlijks festival uitging (van Krakrock naar Club Soda Festival). Sinds dan zet Krak meerdere keren per jaar enkele veelbelovende groepen uit binnen- en buitenland op de planken, telkens rond een centraal muziekgenre. BACKDOOR Rock, Ska, Buzze, Summer, … Het zijn ondertussen begrippen in Avelgem en de ruime regio. Even terugblikken? Bekijk onze Wall of Fame.

Word fan van BACKDOOR op Facebook en blijf als eerste op de hoogte van alle toekomstige optredens, bekijk foto’s en aftermovies, …

Club Soda Festival

Het muziekfestival is het hoogtepunt binnen de werking van het jeugdhuis. Een groot team van enthousiaste vrijwilligers zet zich in om een professioneel en afgewerkt festival op poten te zetten, met nationale en vooral internationale artiesten op de planken.

Club Soda is gegroeid uit het vroegere Krakrock, één van de pioniersfestivals in Vlaanderen. Het tweede weekend van september genieten 3000 bezoekers uit de ruimte regio van het beste van wat elektronische muziek vandaag te bieden heeft. Club Soda staat voor een bruisende mix van grote namen uit de wereld van drum’n’bass, dubstep, techno, house, live urban/hip-hop en turntabelism, verdeeld over 3 podia en een uitgebouwde VIP-ruimte. De volledige festivalsite wordt bovendien ondergedompeld in één groot multimediagebeuren.

Neem een kijkje op de aparte website rond Club Soda Festival of de Facebook-pagina en laat je overtuigen.

 

Fuifconcepten

IMG_7517Naast het festival, de live-optredens en thema-avonden organiseert Krak ook een aantal losse fuiven en is er begeleiding voor jongeren die een fuifconcept uit de grond willen stampen. Enkele voorbeelden:

The Mangods-party: old-school fuif met foute platen en ’90-ies hits gebracht door lokale goden The Mangods

NYE Party: Oudejaarsavondfuif

Black Out: feest na het einde van de examens

50 Dagen: fuif n.a.v. het 50 dagen-feest van de middelbare scholieren in Avelgem

Techyard: underground techno-concept

Global Warning: fuif met nationale en internationale drum’n’bass-toppers

Start It Up: urban / trap music all night long for bitches & ho’s

En vroeger ook nog: Dubstrash, de Zwinnefeeste, Nacht van de Biersolden (beursfuif), The’Licious, …