Na smeekbedes en dreigtelefoons is Jeugdhuis Krak er opnieuw met een ‘Buzze’-editie van de Backdoor Concerten. De nood om collectief tegen dek te gaan en al feestend de zomer in te zetten na de examens is hoger dan ooit tevoren. Dat kan ook niet anders na twee uitverkochte edities in 2012 & 2013 met Get Ready, Sam Gooris en te gekke supportbands. Maar ook dit jaar zullen er door te zingen en dansen weer méér calorieën verbrand worden dan tijdens de gemiddelde Zumba-sessie met volslanke dames.

► Ontdek hieronder de line-up en kom maar piepen voor slechts een briefje van vijf euro (er is géén voorverkoop). Op zaterdag 21 juni ben je ’s avonds nergens beter af! ◄

♫ SERGIO ♫

Het is weinigen gegeven aan een voornaam genoeg te hebben: Arno, Toots, Adèle, en, jawel, Sergio! Zijn naam staat voor een kruidig mengsel op basis van ruwe bolster en blanke pit. Begonnen als zanger van het Vlaamse levenslied, veroverde hij tijdens de jaren ’90 de dansvloer met ‘Touch of Joy’. Hits als ‘Come on and get up’ en ‘Let’s go crazy’ volgden elkaar in sneltempo op en zijn een cocktail van melodie en beat, van dance en meezinger. Daarna ontdekt de televisiewereld zijn allround talent. Iedereen koestert de brok energie die Sergio legt in programma’s als Fata Morgana of Het Swingpaleis. In 2002 vertegenwoordigde hij het Eurovisie Songfestival met ‘Sister’. De laatste jaren grijpt hij terug naar het levenslied, met al zijn emotie, energie en ambiance. Eindelijk op ons podium: Vlaanderens grootste entertainer!

♫ popdaddies ♫

Ze noemen zichzelf de ‘Popdaddies’ met als bandleden: ‘Popdad’ Toon, Frank, Thierry en Goderik, ‘Popson’ Thomas, ‘Popbrother’ Stef en ‘Popsiz’ Nele. Een vrolijke bende met een mix van unieke ‘PPDS’ (pop, punk, dance, SKA) en rockcovers van de seventies tot nu. Van Franz Ferdinand over de Beasty Boys tot The Levellers. “Staat niet de helft van de zaal te shaken, komen we volgende keer terug, dát is de Pop Daddies party-on garantie.” staat op hun website te lezen. Je weet wat je te doen staat: haal je dancing shoez boven, smack that dirty old ghetto blaster en laat je party rocken met aanstekelijke cover rifs en licks. They like it, and so will you… hell yeah!

♫ Shuriken II ♫

De Bruggelingen van Shuriken II, onder leiding van frontman Thomas Meire, brengen energetische electropunk met een stevige scheut drum ’n bass, dubstep en breakbeat. Deze explosieve molotovcocktail van zinderende live-electronica, dreunende beats en weergaloze rock attitude staat garant voor een uitgelaten festivalsfeer die blijft nazinderen tot in de allerdiepste vezels van je zweterige lijf. Shuriken II zou het liefdeskind van The Prodigy en Skrillex kunnen zijn, maar dan zeer slecht opgevoed door The Ramones en The Sex Pistols.
Of ze nu spelen op een flitsende illegale rave, een kraakpandconcert of op het podium van je favoriete jeugdhuis: Shuriken II blijft even staatsgevaarlijk en komt recht op je af met de snelheid en de welgemikte precisie van een vlijmscherp Japans werpmes. Get ready for mayhem!

Afterparty door de Disco Danny’s… Een DJ-duo dat o.a. vorige winter in het bekende (beruchte?) skigebied Risoul de après-ski verzorgde met lekker foute muziek!

 

van tot
Gepland Optredens