Geen rock’n’roll met kreunende gitaarversterkers voor de eerste BACKDOOR-editie van 2015. Wel 100% HIP HOP en RAP met live synths, vocoders, mic’s, midi keyboard en draaitafels.

Pioniers en beginnelingen. Nederlandstalige hiphop of specifiek West-Vlaams. Rauw en energiek met hedendaagse invloeden. Vettige of ontroerende melodieën en hooks. Vijf steengoeie acts met een zak vol kersvers materiaal. Deze editie heeft het allemaal.

Tickets: 5 euro (geen voorverkoop, VOL = VOL)

ஜ Diamantairs ஜ

De groep Diamantairs komt voort uit de zeskoppige formatie 2000Wat die in 2008 het album ‘Koekembak’ uitbracht. Om de release van het album te ondersteunen, werd platenlabel Eigen Makelij opgericht. Door de jaren heen vielen er groepsleden af en groeiden Pasi (28) en Cloos (27) muzikaal en vriendschappelijk naar elkaar toe. Beiden zijn al jaren actief in de Vlaamse scene en stonden aan de basis van de huidige opleving van Vlaamse rap. Zo is Cloos een van de drijvende krachten achter Eigen Makelij. Eind maart brengen Diamantairs hun gelijknamige debuutalbum uit dat verschijnt op ‘Top Notch’ (Safi & Spreej, Tourist LeMC, …). Op 18 april is Krak hun schatkamer!

ஜ Saalk ஜ

Ook Saalk -aka Saalkdawg aka Saalkdizzy- heeft releases op het befaamde Eigen Makelij-label en komt met straf nieuw materiaal. Eind vorig jaar stelde hij een lang verwachte, zes-track tellende EP voor. Brasschaat heeft niet enkel naamsbekendheid gekregen door het relatief grote aantal rijke Nederlanders dat zich daar heeft gevestigd maar ook door zijn eigenzinnige rap.

ஜ MC Equal ஜ

MC Equal won vorig jaar de freestyle rap battle ‘de Bestn Vant Westn 2014’ in de 4AD in Diksmuide. Hij gaf daarmee vijftien andere West-Vlaamse MC’s het nakijken, zelfs na een spannende finale met Mitch. Deze kerel is het alter-ego van Tomas Vanderbeke en brengt eerlijke Vlaamse Hip-Hop recht vanuit het hart. MC Equal geeft tekst en uitleg, DJ “Losse Polskes” zorgt voor het betere scratchwerk.

ஜ DE FEESTERS ஜ

Ze zijn fan van je bomma eur bierbuuk, de slingertetten vaje zuster, lelijke droaken, de burgemeester va knokke, poedels, stretchbroekn van levis, grote zunnebriln en roze hemdetjes. Het is hiphopformatie De Feesters, met leden uit Knokke en Blankenberge. West-Vlaamse rap van o.a. Plukketuffe, Rookwalm en VuulleMulle. Ze brengen oudere tracks en stuff van nieuw album ‘operoatie feeste’. In Krak, vullen bak.

ஜ TOX N ALDI

Tox n Aldi rockten al menig podia onder de naam Thabazzco, maar nu delen ze als duo onder andere het podium met rappers zoals Fresku, Opposites, Jeugd van tegenwoordig, Typhoon enz. Met nummers als Up jon mulle, Verslaafd, Ak de minne toe doe en Lichtje lik gie veroverden ze langzaam maar zeker niet alleen het West Vlaamse publiek, maar ook de rest van België. Zowiezo brengen hun opzwepende ritmes je in de mood om te dansen en hun teksten nemen je mee naar hogere oorden … Als opener op Backdoor HipHop brengen ze een show vol variatie en verrassing.

ஜ Basbusah ஜ

Een DJ voor een afterparty zoals het een echt hiphopfeest behoort. Basbusah brengt hiphop met een flinke scheut urban vibes.

Gepland Optredens