Voor de tweede keer programmeert het team van Backdoor mee op La Braderie, het jaarlijkse volksfeest dat de zomer in Avelgem afsluit en vorig jaar een nieuw ‘Gentse Feesten’-kleedje kreeg. Samen met de plaatselijke horecazaken stelden we weer een niet te missen affiche samen voor het podium in de Stationsstraat. Een toffe combinatie van lokale en Belgische bands en een beestige internationale topact!

Gratis toegang!

Line-up

15:30 Dans Ton Cuivre (Doornik) – Feest-straatorkest
16:30 No Direction Home (Avelgem) – Akoestische covers
18:30 A MURDER IN MISSISSIPPI (Gent) – Blues-country-folk
20:30 Mark Foggo & band (UK-Liverpool) – Dé Ska-legende!
22:15 Huntsville Detectives (Zwevegem) – Stomende Roots
23:30 afterparty @ Jeugdhuis Krak

Info

15:30-16:00 DANS TON CUIVRE

Deze bonte feest-brassband uit Doornik brengt de zuiderse sferen naar La Braderie met accordeon, klarinet, percussie, sax, souba, bas en twee trombones. Ze omschrijven zichzelf als ‘Balk’n’Broll’, en zetten jong en oud aan het dansen met een feestelijke mix van wereldmuziek en feesthits. Fiesta!

16:30-17:30 NO DIRECTION HOME

No Direction Home” is een oer-Avelgemse gelegenheidsband die uitgegroeid is tot een waar fenomeen. Warme klanken vanaf de jaren 60 tot heden (Johnny Cash, Bob Dylan…) worden gebracht op een eigenwijze manier. Freek Notebaert en Maarten Holvoet brengen het beste uit zichzelf naar boven, maar blijven daarbij telkens zeer bedeesd en proberen de luisteraar te ontroeren zonder gène. Ze brengen liedjes die voor iedereen herkenbaar zijn en proberen hiermee het publiek te raken daar waar ze het nooit hadden verwacht.

18:30-19:30 A MURDER IN MISSISSIPPI

Deze veelbelovende blues-country-folkband uit het Gentse werd in 2014 opgericht op initatief van de Avelgemse muzikale talenten Leander en Mirthe Vandereecken. Met banjo, gitaren, viool, toetsen en mooie harmony vocals breng ze een unieke mix van country, folk en blues die je meeneemt naar de weidse vlakten van Noord Amerika. Saddle the horses!

20:30-21:45 MARK FOGGO’S SKA’STERS (UK)

Mark Foggo is een internationale Ska-legende met wereldwijde faam, met roots in Liverpool. Na een tour door Mexico en Europa komt hij met zijn band naar La Braderie voor een set onvervalste recht-toe-recht-aan ska van de beste soort. The Ska’sters zijn een energiebom op het podium en deze band heeft maar één doel : de voeten van de grond! U weze gewaarschuwd : dit is feest!

22:15-23:30 HUNTSVILLE DETECTIVES

Huntsville Detectives zijn vier gedreven en ervaren muzikanten uit Zwegem. Ze brengen een gebalde mix van blues, bluesrock, texmex, americana, Laidback als JJ Cale, de swampblues van Tony Joe White en over de texmex van Los Lobos tot de Texas blues van The Fabulous Thunderbirds. Geert Delaey drums, Hendrik Battiau bas, Francis Declercq leadgitaar en Mario Schreel zang/gitaar. Niet te missen!

Gepland Optredens