Na een korte winterslaap zijn de BACKDOOR CONCERTS van Jeugdhuis Krak er terug, en -hoe kan het ook anders- we vliegen er meteen stevig in met een veelbelovende editie van Backdoor Rock.

✔ VVK € 7 incl.reservatiekost / ADD € 9 / Krakleden 1 gratis consumptie

Koop hier je tickets

PSYCHO 44

Met ‘PSYCHO 44‘ krijgt Backdoor de jongste elektronische stonerrock-bom van Vlaanderen over de vloer. Na de finale van Humo’s Rockrally speelden ze support voor Queens of the Stone Age, openden ze de Marquee op Pukkelpop en walsten een volle AB plat. Waardige opvolgers dus voor onze vorige headliners als Steak Number Eight en Wallace Vanborn, met een kanjer van een debuutalbum : hard, ruw en compromisloos, zonder catchy melodieën en geniale refreinen uit het oog te verliezen. “De plaat klinkt op zijn best in songs als ‘Tender Model Blues’, ‘Dance MTHRFCKR Dance’ en ‘Tamiko’, die van strot tot bilnaad stijf staan van de dreiging” (Humo).


Double Veterans

De psychedelische lo-fi garagerock van Double Veterans heeft het punkgehalte van The Crackups en het psychedelische van Tubelight. De band verenigt dan ook leden uit beide groepen en wil vooral één ding : het vuur aan de lont steken met aanstekelijke songs over de simpele dingen van het leven, als daar zijn: goedkoop bier, meisjes, skateboarden en vinylplaten. Na hun gesmaakte passage op Humo’s Rockrally kregen ze ook lovende reacties op hun eerste single ‘Beach life’.

https://www.facebook.com/DoubleVeterans?fref=ts

KOLOS

De veelbelovende Zwevegemse rockformatie KOLOS trapt af met een staalharde maar verrassende set groovy Stoner/Punk. Met blues-shuffles, keiharde break-downs en massa’s bas-slapping geven ze een heel eigen invulling aan het genre.

Gepland Optredens