De zomer is in het land en in Avelgem wil dit zeggen dat het tijd is voor frisse pintjes én de Summer editie van Backdoorconcerts!

ID!OTS

In alle reviews van hun nieuw album stoten we alleen maar op superlatieven: “Geven present: een schuimbekkende zanger, een snarengeselaar die de ene volvette riff na de andere uit zijn instrument tovert en een ritmesectie van het type dat nog strakker zit dan het doorsnee dwangbuis”. Inderdaad, ze klinken zo vuil, energiek en trefzeker dat ze ieder podium in een mum van tijd tot een schroothoop herleiden. België heeft er hoe dan ook een band bij die de rock-‘n-roll-eer hoog houdt, en die zie je eind juli bij ons aan het werk. ID!OTS? De armen van geest zijn op z’n minst een beetje zalig!

Forwardmusicband

Uitleg nodig? Oké dan:
Er moet iets in het water van Kortrijk en omstreken zitten want na Balthazar, SX en Compact Disk Dummies schiet nu een nieuwe band uit de West-Vlaamse grond. Forward uit Moen combineert moddervette riffs met catchy melodieën en een stevige stonersound die doet denken aan Queens Of The Stone Age, Wallace Vanborn en Triggerfinger. Het jonge viertal bewees tijdens een hoop concerten al dat het even wild tekeer kan gaan als een bende hongerige leeuwen! In de zomer van 2013 trok de band de studio in met Peter Van De Veire (The Yellow Tape) om zijn eerste ep ‘Hunt The Boar Through The Beats’ op te nemen, nu zetten de kerels hun tocht voort om menig Belgisch rockhart te veroveren. Voorwaarts!

Ides Moon

– De nieuwe lichting op Stu Bru: “Ides Moon doet erg Radiohead – In Rainbows aan. Ik ben benieuwd om deze band live aan het werk te zien.”
– Geselecteerd voor Humo’s Rock Rally 2014
– indiestyle.be: “Ides Moon toverde iets tevoorschijn dat het midden hield tussen de Balthazar van hun debuutalbum en de Radiohead ten tijde van ‘Kid A’. We hoorden een sterke groove, een dominante drum en een getalenteerde zanger. Het totaalplaatje wist ons wel te bekoren, deze band stond met een been in de experimentele speeltuin, maar wist even goed dat andere been in de ware wereld te zetten en verloor de toegankelijkheid niet uit het oog.”

INKOM : EUR 5
KRAKLEDEN: EUR 3 + 1 gratis drankbon

Kraklid worden? Vraag het aan de barman/vrouw!

Gepland Optredens